Personal Power

In deze training worden deelnemers door middel van sport fysiek uitgedaagd om in beweging te komen. Het gaat om dezelfde training als Sociale Activering met een extra fysieke training. Deelnemers worden naast mentaal ook fysiek uitgedaagd. 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek, dat werd gepubliceerd in Medicine & Science, is bewezen dat sporten maakt blij. Een van de conclusies uit het onderzoek is dat lichaamsbeweging voor een aanzienlijke verbetering in je mentaal welzijn zorgt. Wat voor wandelen geldt, geldt dan ook voor andere vormen van sport. Zelfs in een hogere mate. Fietsen, zwemmen, een heavy fitness-sessie, boksen, pilates of bootcamp; het zijn allemaal manieren om je hersenen aan de gang te krijgen.

In de hersenen worden door sporten chemische stofjes aangemaakt. Een vrij complex proces, maar in de basis komt het neer dat er bepaalde gelukshormonen in je hersenen vrijkomen op het moment dat je beweegt. Stoffen als serotonine en endorfine, zijn stoffen die bepalen hoe stabiel iemand op emotioneel vlak is. Door het sporten stijgt het serotonine- en endorfinegehalte, waardoor je je blijer voelt en bovendien een flinke dosis extra zelfvertrouwen krijgt.